Hoe en wat rondom de verlichte avondvaart

25-5-2022

Op Hemelvaartsdag meteen een mooi hoogtepunt in het programma: de verlichte avondvaart. Intussen hebben zich zo'n 60 sleepboten en opduwers aangemeld voor deelname aan dit, altijd mooi, schouwspel. De muzikale opluistering komt dit keer van onze eigen jarige muziekvereniging Voorwaarts.

Belangrijk om te weten: de route!

De sleepboten en opduwers vertrekken vanaf het Zwarte Water. Zij varen vanuit de richting Genemuiden naar Zwartsluis, zetten koers naar de brug aan de Hasselterdijk en zodra die is geopend wordt doorgevaren naar het Meppelerdiep. De sleepboten varen door tot ongeveer de Sethe en keren daar om dezelfde route in omgekeerde volgorde te varen. De opduwers varen hier door en passeren de Kolksluis.

Belangrijk om te weten: de bruggen en het verkeer 1!

Zoals aangegeven: voor de Verlichte Avondvaart gaat de brug aan de Hasselterdijk open. Die zal geruime tijd openstaan. Dat betekent dat het wegverkeer tussen plm. 21.00 en 22.30 uur rekening moet houden met oponthoud. Weggebruikers wordt dan ook geadviseerd een alternatieve route te kiezen.

Belangrijk om te weten: de bruggen 2!

Voor de volledigheid geven we het nog een keer nadrukkelijk aan: de sleepboten passeren de Kolksluisbriug niet! Deze kan immers niet meer worden geopend!

Wie dus het schouwspel goed wil bekijken doet er goed aan een plek te kiezen aan het Zwarte Water of aan het Meppelerdiep, tussen de brug aan de Hasselterdijk en de Sethe (locaties Nieuwesluis/Zomerdijk).

NIEUWSARCHIEF

Sponsoren


Programma

PHOTO GALLERY

Tijdens de Nationale Sleepbootdagen worden er natuurlijk honderden foto's gemaakt door zowel professionals als amateurfotografen. U kunt ook uw foto mailen! Misschien ziet u hem dan wel terug in ons album!

LAATSTE NIEUWS

Nog minder dan 2 maanden te gaan en dan is het al weer zover; De Nationale Sleepbootdagen 2024 in Zwartsluis!De voorbereidingen gaan vol gas door en het programma is voor...

PROGRAMMA

Ook in 2024 weer een gevarieerd programma met tal van activiteiten op zowel de wal als het water.

Gastenboek

Laat hier uw bericht achter

DOWNLOAD KRANT

In 2024 verschijnt er geen programmakrant. De actuele stand van zaken rondom het programma is te zien op deze site én in de dagfolder die tijdens het evenement op het parcours wordt aangeboden.

LIVE WEBCAM

Vanaf Hotel Zwartewater kunt u live meekijken via de webcam. Geniet van het evenement ook als u niet in de gelegenheid bent om alles mee te beleven.