Hoogtepunten

Stoomslepers ss Pieter Boele en Maarten laten oude tijden herleven

In 2018 maar liefst twee ‘oude dames’ aanwezig op de Nationale Sleepbootdagen in Zwartsluis. ‘Dames van stand’! Dat wel. Twee prachtige stoomsleepboten. Beide gaan de rondvaarten verzorgen. Ze liggen afgemeerd aan de ponton aan het eind van de Handelskade.

De machinekamer

De stoomfluiten

 

Optredens:

Volop entertainment met Ancora en Karambam

Ancora is in 2018 hoofdact van het muziekprogramma op Hemelvaartsdag. Rondom dit optreden zorgt showband Karambam voor vele uurtjes muziek- en zangplezier.

 

Verkiezingen:Poetsen, boenen en hard werken om de allermooiste te worden

Het is traditie om tijdens de Nationale Sleepbootdagen de sleepboot en opduwer van het jaar te kiezen. Speciaal hiervoor wordt een jury samengesteld, waarbij het niet noodzakelijk is dat de leden hiervan allemaal scheepsspecialisten zijn. Vanzelfsprekend zijn aan de beoordeling wel criteria verbonden:

  • Het moet een echte sleepboot zijn met een beting (ijzeren of houten gestel voor het vastleggen van trossen of kabels) en zonder duwsteven.
  • De eigenaar moet, om in aanmerking te komen voor uitverkiezing van zijn boot, lid zijn van Vereniging De MotorSleepboot (VDMS) en de contributie voldaan hebben.
  • De sleepboot of opduwer moet een uitstraling hebben die de VDMS eer aandoet; een clubvlag maakt daar natuurlijk deel van uit.
  • Veelal wordt er gekeken naar authenticiteit, maar ook naar de correcte uitstraling, verzorgd uiterlijk en originaliteit. Het kan echter ook zijn dat de jury een bepaald thema hanteert, naar aanleiding waarvan de sleepboot en de opduwer van het jaar worden geselecteerd.
  • Eens heeft een bijna perfect exemplaar het niet gehaald, omdat een jurylid roest waarnam onder het potdeksel. En dit mag natuurlijk bij een echte kapitein niet voor komen.
  • Sleepboten van leden van het bestuur van de VDMS zijn uitgesloten van deelname. En is een sleepboot of opduwer al eens op de eerste plaats geëindigd, dan is een tweede uitverkiezing niet mogelijk.
  • De winnaar krijgt een scheepsbel met inscriptie en een foto van de winnende sleepboot komt te staan op de voorpagina van de volgende Beting, het clubblad van de VDMS. Daarnaast wordt een foto van de winnaar afgebeeld op de poster van de volgende sleepbootdagen.

Sponsoren


Programma

PHOTO GALLERY

Tijdens de Nationale Sleepbootdagen worden er natuurlijk honderden foto's gemaakt door zowel professionals als amateurfotografen. U kunt ook uw foto mailen! Misschien ziet u hem dan wel terug in ons album!

LAATSTE NIEUWS

De Stentor - 12 mei 2018 De Nationale Sleepbootdagen in Zwartsluis hebben de afgelopen drie dagen ongeveer 60.000 bezoekers getrokken. Het bezoekersaantal is vergelijkbaar met de vorige editie van twee...

PROGRAMMA

Ancora is in 2018 hoofdact van het muziekprogramma op Hemelvaartsdag. Rondom dit optreden zorgt showband Karambam voor vele uurtjes muziek- en zangplezier.

Gastenboek

Laat hier uw bericht achter

DOWNLOAD KRANT

Deze krant is een uitgave van de Stichting Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis en wordt huis-aan-huis bezorgd in de gehele regio. Ook adverteren? Klik hier voor meer informatie omtrent de mogelijkheden!

LIVE WEBCAM

Vanaf Hotel Zwartewater kunt u live meekijken via de webcam. Geniet van het evenement ook als u niet in de gelegenheid bent om alles mee te beleven.