Nationale Sleepbootdagen in de pers

14-5-2018

De Stentor - 12 mei 2018

De Nationale Sleepbootdagen in Zwartsluis hebben de afgelopen drie dagen ongeveer 60.000 bezoekers getrokken. Het bezoekersaantal is vergelijkbaar met de vorige editie van twee jaar geleden.De organisatie van de Nationale Sleepbootdagen kan terugkijken op een geslaagd evenement met ideale weersomstandigheden.

,,Beter evenementenweer konden we ons niet wensen”, zegt Anja Bos namens het bestuur. ,,Donderdag op de eerste dag en zaterdag zijn ongeveer 25.000 bezoekers gekomen. Ook op vrijdag, een soort tussendag, was het druk. Totaal waren er meer dan 60.000 bezoekers. Dit was een van de topedities.”

Ruim 180 sleepboten
Mede door het jubileum van Vereniging De Motor Sleepboot maakte dit jaar een recordaantal schepen hun opwachting. Ruim 180 sleepboten en 40 opduwers waren in Zwartsluis aanwezig. ,,Dit benadert het absolute maximum wel”, realiseert Bos zich. ,,Het was puzzelen, er waren twee enorme schepen van de marine. Het is goed gekomen omdat we extra ruimte hebben gecreëerd. De rijen waren wat dikker dan andere jaren.”

Zelfde route
Als het aan de organisatie ligt gaan de boten van de verlichte avondrondvaart op de openingsdag de volgende editie weer onder de Kolksluisbrug door. Het normale parcours kon niet gevolgd worden. De nieuwe brug over het Meppelerdiep ligt er en daardoor pleegt Rijkswaterstaat geen onderhoud meer aan de Kolksluisbrug en de ernaast liggende fietsbrug, waardoor ze niet meer bediend worden. De onderhoudskosten bedragen minimaal 25.000 euro.
,,De oude opzet was aanzienlijk prettiger”, zegt Bos. ,,We hadden het graag anders gezien. Het oude rondje was vele malen mooier. De nieuwe route kan daar niet aan tippen. Nu was het vooral op het Zwarte Water. Ruim 30 schepen hebben meegedaan, minder dan andere jaren. Ook was er minder publiek en werden minder huizen gepasseerd.” De organisatie gaat met de betrokken instanties, waaronder Rijkswaterstaat, om de tafel.

De Nationale Sleepbootdagen werden zaterdagmiddag afgesloten met een optreden van de cast van de musical Storm over Beuleake. ,,Dat was mijn hoogtepunt”, vertelt Bos. ,,We zijn niet gewend aan een echte finale. De afsluiting was eerst altijd de vlootschouw, nu zong de cast drie kwartier liederen op het achterdek van marineschip Argus en dat voor veel publiek. Echt een stormachtige finale.”

NIEUWSARCHIEF

Sponsoren


Programma

PHOTO GALLERY

Tijdens de Nationale Sleepbootdagen worden er natuurlijk honderden foto's gemaakt door zowel professionals als amateurfotografen. U kunt ook uw foto mailen! Misschien ziet u hem dan wel terug in ons album!

LAATSTE NIEUWS

Aan de vooravond van de 15e editie van de Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis hebben we helaas moeten besluiten het evenement van de kalender te halen.Vorige week gaven we aan dat we...

PROGRAMMA

Aan het programma voor 2020 moet nog invulling worden gegeven. Zodra het programma bekend is zorgen wij voor een update.

Gastenboek

Laat hier uw bericht achter

DOWNLOAD KRANT

Deze krant is een uitgave van de Stichting Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis en wordt huis-aan-huis bezorgd in de gehele regio. Ook adverteren? Klik hier voor meer informatie omtrent de mogelijkheden!

LIVE WEBCAM

Vanaf Hotel Zwartewater kunt u live meekijken via de webcam. Geniet van het evenement ook als u niet in de gelegenheid bent om alles mee te beleven.